Lake Shore Drive Luxury Condo


Our client asked us to create an urban home on an upper floor of a Lake Shore Drive high-rise — an expressive space that provides all the comforts necessary for family living and can serve as a showcase when entertaining professional colleagues and clients. 

Our client's needs:

  • In this four bedroom high-rise family home overlooking lake Michigan, we were asked to design the condo to give comfort for a family with two teenage girls, yet have a dynamic presence for entertaining international guests and business associates.
  • The couple loved an uncluttered look, so storage for every area of the home was critical.
  • Further, the great room has a completely open view to the kitchen, so our team needed to customize the food area to be compatible with Asian antiques, silk draperies and custom area rugs yet function for cooking.
  • Lastly, the interior design was to look as timeless as possible, while being unique to their lifestyle. This couple did not want a new construction white box in the sky for a home.


Our solution uses color and classic design to extend a warm welcome to family and guests. Efficient space planning maximizes the utility of the open floor plan. Patina finishes on Venetian plaster walls evoke timeless graciousness. Asian antiquities underscore the distinctiveness of this one-of-a-kind setting. Hard-wearing luxury fabrics and Tibetan rugs rise to the demands of family living.

  • In the foyer, an over scaled art piece and bronze bench from Holly Hunt kept the space open and uncluttered yet had visual impact. Imported chandeliers from France and a side board from Rose Tarlow completed the entry all with timeless elegance. 
  • To unify the dining room, great room and kitchen, we asked our workroom to panel the kitchen bar under the granite tops so that it has a furniture like presence and continues the cabinet design. Low voltage lighting in the kitchen illuminated the space for both task lighting and ambience. The foyer and great room walls were finished by artisans in a Venetian Marble finish. This highly glossed finish added an evolved look to this new high-rise while providing easy maintenance for everyday living.
  • The great room drop ceiling was removed and we designed custom millwork as an architectural focal  to hide the TV and highlight beautiful artifacts from many countries.
  • The dramatic Odegard hand woven rugs provided a rich foundation for all the furnishings yet being hand woven would wear well. Silk draperies gave the look of luxury but were not perishable for family living. For seating, tailored Dessin sofas were impeccably upholstered in mohair velvet [from Gretchen Bellinger], which is in fact a very sturdy textile and very soft to the touch.
  • We chose a chinoiserie  finish on the custom bar stools and cocktail tables to continue the flow from the Asian antiques.
  • The fourth bedroom was made into a study. Again, our workroom fabricated custom millwork floor to ceiling and wall to wall to create architectural interest, which also stores mountains of books along with precious family memorabilia.

Client Testimonial

"Teamwork is very important to the Reinhart group. Deb builds bridges with other contractors, even meeting with the electrician and the painted to establish a single vision."

Back to Portfolio